Jag smälter......

...som en snögubbe i denna värmen.
Jag vet att man inte ska klaga, men jag håller med min vän Mi; det är bara för mycket nu. I bilen hem hade jag 34 grader varmt och brände häcken av mig bokstavligt talat när jag satte mig på sätet. *snacka om eld i baken!*

Jag unnar verkligen alla semesterfirarna en ordentlig sommarvärme, men kan det inte regna bara lite just där jag är....ett pyttelitet moln skulle gärna få följa med mig över huvudet så jag får lite skugga omkring mig ett tag!

Helst av allt skulle jag vilja ligga i en solstol på stranden med en iskall drink i handen i värmen, men istället så far jag omkring i nån av Lindes stora, röda truckar på lagret & svettas. Men återigen; jag klagar inte...bara gnäller litegrann! Jag stortrivs med mitt jobb & skulle inte vilja byta det mot något annat, men ett par semesterveckor hade inte suttit på tvären! (hoppas jag har fast jobb till nästa sommar så kan jag vara ledig då!)

Ha en mysig måndaxkväll, det ska jag ihop med de första avsnitten av "Sex and the city" på DVD.



//Tinna

Ps. "Snart" är det december med snö, adventsmys & jul! *årets bästa månad*

   "Du är vad du äter...."

Idag har jag & resten av familjen roat oss med en utflykt till Willy´s & handlat "lite" mat för kommande 4 veckorsperiod. Skönt att storhandla, då behöver man bara komplettera med färskvaror en gång i veckan. Matschemat är klart så nu blir det rätt soft att fixa käket igen.
*lata mamman har talat!*
Sparar massor av tid som annars går åt till den eviga frågan; -"Vad ska vi äta till lunch/middag?"

Så här såg det ut i vårt kök tidigare idag (kom att tänka på "du är vad du äter, fast vårt matbord så betydligt mer aptitligt ut än det som de brukar visa där!):

 - Diverse gott som nu är något bättre organiserat i skafferi & kylskåp. Kolla in vattenmelonen mitt i alltihop - den vägde 6,5 kilo & då är det bara en halva!!! -



-För vidare transport till frysen, i kassarna skymtar mango & kycklingfileér bland mycket annat!-


Nu är det dax att vila ett par timmar, ska snart upp igen känns det som! Tidigt skift nästa vecka så klockan ringer halv 5.

Nattinatti...

Kram     
//Tinna    



   Sex & the city.....



*WOW* det är det enda jag kan komma på att skriva just nu!!
Har, som ni säkert redan räknat ut, sett "Sex and the city" på bio nu ikväll & jag skulle kunna gå & se den igen & igen!


När kommer den ut på DVD? *vill ha den nuuuu*

Det var längesen jag skrattade & grät så mycket om vartannat när jag såg en film!
Så mycket oväntat som hände..... så många kraschade förhållanden...så mycket känslor på bara 2,5 timmar.
Jisses, jag säger bara; gå & se den om du inte redan gjort det!


Avslutar med några fler bilder från filmen, håll till godo;

   



Kram & godnatt....
//Tinna

   Friday night!

Äntligen har knattarna somnat! Det tog en stund idag, ingen av dem ville ställa ifrån sig nya cykeln & komma in! Så jodå; cyklarna fanns hemma på Biltema & köptes. Sambon ägnade en god stund åt att skruva ihop dem & sen har ädelstenarna cyklat, cyklat & cyklat lite till runt området på sina nya fina cyklar.
Liten insåg snabbt att hon inte skulle komma så långt om hon inte trampade så med bästa gosenallen i cykelkorgen & med en envishet som är beundransvärd så trampade hon på som bara den.
Stor landade 2 gånger i grannens rosenbuskar och skrapade både armar & ben men vad gör det när man har nyinköpta Batman plåster att sätta över såren! Liten kontrade snabbt med att byta sitt gamla Bamseplåster på knät mot ett Ariel plåster (oxå inköpta idag!) så båda 2 for runt på gården och berättade att de inte bara fått nya cyklar utan nya snyggplåster oxå! *ler*

Liten har även ÄNTLIGEN köpt sig nya (ROSA) fevingar för sina sparade veckopengar så nu fick jag äntligen slänga de gamla som var så sönder att de såg pinsamma ut!
Tack H&M för att ni har vingar i ert sortiment; det räddade oss från mer tjat i den frågan!!

Sambons bil fick sina nya däck & en del matinköp vart det oxå innan vi drog hem från stan.
Kvällen har vi tillbringat med våra härliga grannar och grillat en massa gott som vi suttit i vår trädgård & avnjutit.

Nu är undertecknad så trött att jag kommer banka huvudet i tangentbordet om jag inte slutar skriva! Och huvudvärk har jag haft så det räcker - för den här veckan iaf!

I morgon blir det " girls night out" då jag & ett par kompisar ska in till stan & käka mongolisk buffé på en skitmysig restaurang & därefter blir det bio; "Sex and the city" *Barnledig - vilken lyx, det är inte ofta det händer*

Godnatt....

Kram
//Tinna

   Äntligen lön!

Så är det då äntligen lönefredag igen! Dessutom är det min lediga fredag vilket måste vara den mest perfekta timingen någonsin!
Sambon slutar vid 12 idag så då ska ena bilen lämnas in & få lite nya däck bl.a. Efter det blir det en tur på stan & inköp av nya cyklar till de små. Efter noga övervägande så har de kommit fram till att de vill ha följande modeller:

5-åringen ville absolut ha denna, jag misstänker att hajen på kedjeskyddet har en del med val av cykel att göra! 599:-på Biltema är ju nästan gratis så vi hoppas att den finns hemma i eftermiddag.


Denna pastellfärgade 12 tummare föll den kräsna dottern i smaken så om hon inte ändrat sig helt tills i eftermiddag så blir det en sån till henne. 499:-, oxå på Biltema. Otroligt billigt tycker jag.

Tänkte försöka hinna med att köpa lite nya fräscha blommor till altanen oxå, har börjat ledsna på de stendöda exemplaren som finns i krukorna. (plastblommor vore kanske nåt inför nästa säsong! *hahaha*)
Efter det så blir det nog att vi storhandlar mat för kommande 2 veckor på Willy´s som vi brukar, bara undertecknad kunde få tummen ur & fixa till ett matschema så vi har lite koll på vad vi ska äta så underlättar ju det planeringen betydligt!

Nu är det frulledax & sen ska vi göra oss iordning inför dagens äventyr. Hörs mer ikväll!

Ha en härlig fredag, det tänker iaf jag. Dessutom är det strålande solsken ute så till och med vädret visar sig från sin bästa sida idag!

Kram
//Tinna

   Jag undrar vem i familjen som slagit i huvudet...egentligen!

Idag ringde sambon & behövde lite assistans för att komma hem, han hade fått punka på framdäcket nämligen.... och i min bil låg verktygen som han behövde.... *inte smart planerat av oss, men men...*
Sagt & gjort så packade jag in knattarna i snygg-Renault & åkte iväg dit där han stod & väntade (typ halvvägs hem från jobbet...)
Däcket bytte han ganska snabbt & sen blev vi ståendes  & prata en stund innan vi skulle dra hemåt igen. Jag hade parkerat bakom sambons bil & eftersom vi stod utmed en trafikerad väg så körde han väldigt långsamt framåt för att ta sig ut i trafiken igen.
I samma ögonblick som hans bil började rulla så hördes ett högt skramlande ljud från hans bil.
-"Jaha, nu är det nåt mer som gått sönder" tänkte jag och såg tusenlapparna få vingar lagom till lönen kommer :(
Men så ser jag att handtaget till hans domkraft rullar in under bilen och inser direkt vad det var som lät; han hade bara hissat ner domkraften men glömt att lägga in den i skuffen igen!!! ASGARV!!!!
Skamset inser sambon vad som hade kunnat hända och hoppar snabbt ur bilen och slänger in domkraft plus handtaget i bilen och det enda han ser i min bil är hur jag skrattar så jag gråter och det enda jag kan få ur mig är:
-"Tack, älskling - NU vet jag vad jag ska blogga om idag!!!"
Så det är kanske inte konstigt om jag funderar över om det är han som bankat i huvudet och inte jag!!!

Ett gott skratt förlänger livet säger man ju så ett liv ihop med honom kommer inte bara att bli vansinnigt långt, jag kommer dessutom att ha skitroligt på vägen!

Annars är det ganska lugnt med undertecknad idag, jag valde att stanna hemma idag oxå - så jag är helt säker på att jag klarar av att jobba hela passet imorgon.
Eftersom jag till vardax far omkring i "ganska stora" truckar över hela det gigantiska lagret så är det ju bättre att ta det säkra före det osäkra och vara helt återställd efter olyckan.

Har i övrigt haft en underbar dag ihop med de små och nu har sonen äntligen kommit på hur man tar sig fram på 2-hjulig cykel så till helgen blir det att fara och köpa en 16-tummare till honom. 12-tummaren börjar se lite löjligt liten ut för honom så det är dax att byta upp sig en storlek där. Sonen for stolt varv efter varv runt gården & log som 17 av lycka.

Nu ikväll har jag äntligen sett filmen "Underbara älskade" som jag gått och blängt på ett par veckor men aldrig tagit mig tid att se. Helt okej film, men lite väl seg för min smak.

Nu väntar ett bad & sen blir det nog en stund framför tv:n innan mitt söta huvud landar på kudden.

Ha det bäst; det har iaf jag :)
Kram
//Tinna

   Helgens resa!

Jag har ju tidigare lovat att lägga upp lite bilder från helgen så här kommer de samt en liten "story" om vad vi gjorde!

I fredax packade vi klart det sista & drog från stan runt 16-tiden. Målet med resan var Karlsborgs camping där vårt resesällskap väntade på oss. Vi anlände ett regnigt Karlsborg frampå kvällen, men så fort det vart uppehåll så riggade vi upp vårt lilla "hus".
Campingen är ganska liten, men mysig och det var väldigt fräscht vad gäller våtutrymmen etc. Enda minuset är nog att platserna är extremt små & det kändes som att man slog upp förtältet i grannens husvagn ungefär!
(Större platser skulle ordnas inför nästa säsong, sa vår grannen hemmavid som varit där dagarna före oss.)

På kvällen grillade vi & efter en underbar middag så nattades ädelstenarna (alldeles för sent!) och sen satt vi vuxna och pratade i  förtältet ett par timmar. *mysigt*

Lördagen bjöd på strålande solsken så efter en smarrig frukost drog vi iväg mot vårt första stopp utmed Göta Kanal; Forsvik. Jag har varit här tidigare vid ett tillfälle och det var kul att återse samhället. Här finns ju den äldsta av kanalens slussar så givetvis stannade vi & fotade samt kikade på när båten "JUNO" slussades vidare. Barnen vart helt fascinerade & ville åka  med båten när den fortsatte, men det får vi ta på en senare semestertripp!

-3 fjärdedelar av familjen mitt i slussen i Forsvik!-
                                - 3 fjärdedelar av familjen på Forsviks sluss-


När vi sett oss mätta på Forsvik så drog vi vidare längs kanalen upp till Tåtorp som visade sig vara en liten by intill slussen där man själv fick vara med och öppna slussarna när båtarna skulle igenom, någon som de små i familjen uppskattade enormt. De var med & sprang med runt runt och kämpade när slussdörrarna skulle öppnas & var jättemalliga över att få hjälpa de stora  med detta. Vi passade på att käka medhavd mellis (vattenmelon) intill kanalen i solskenet.

På väg tillbax till bilarna så slank vi in på ett underbart café & käkade lunch. Tåtorps trädgårdscafé visade sig vara ett av de mysigaste ställena jag sett på länge. Man kan läsa mer om det på www.tatorp.se
Familjens son skulle ta lite nya bilder till cafeéts hemsida & frågade om det var ok att han fotade barnen när de satt & fikade. Vi sa alla ok till det så vem vet; snart kanske de tre små liven är med på hemsidan! 
Vi käkade mackor och drack kaffe i cafeéts mysiga trädgård & priserna var absolut överkomliga; 40:- för en smörgås stor som en lunch med massor av grönsaker & melon, 20:- för en kaffe & 15:- för en läsk.
Allting på cafeét är ekologiskt & för mig som älskar den gamla stilen på heminredning så fick min ögon mycket godis att titta på.*inspirerad!*
 Jag rekommenderar verkligen ett stopp i Tåtorp, speciellt om ni har barn med er på resan. Ett kanonställe, med andra ord!

Vi for vidare på slingriga vägar upp till Norrkvarn & vid det här laget var barnen inte ett dugg intresserade av att titta på båtar i kanalen för här finns något mycket roligare; nämligen en alldeles egen Göta Kanal i barnformat. Att man dessutom fick springa omkring i vattnet & plaska så mycket man orkade gjorde ju inte saken sämre om man säger så! Knattarna bara älskade stället & vi föräldrar kunde sitta och koppla av vid något av alla borden som fanns bland vattenkanalerna. Perfekt ställe att sitta & käka medhavd picnic mat på!

                    - Sonen och en nyfunnen kompis leker med båtar i den lilla kanalen-




- Naturligvis hittade vi Vättern oxå fast här hade sjön fått ett sjöodjur i mitten.
Eller som vår käre vän P. sa: - "På andra sidan sjöodjuret sitter en skylt med texten "Tinna badar!!"
Underbara vänner man har!-






Uppe på en höjd hade de dessutom några stora konstgjorda "trollstubbar" som efter en närmare titt visade sig vara små övernattningshus som man tydligen kan boka och bo över i.
*måste verkligen kolla upp det lite mer med turistbyrån!*
Barnen ville naturligvis utforska stubbarna och var ordentligt imponerade av att man faktiskt kunde sova över inuti dem! Kul idé!
         
                 -Ädelstenarna utforskar en av de båda trollstubbarna -

Vårt sista stopp på denna daxutflykt blev Hajstorp & sonen kunde inte dölja sin besvikelse när det gick upp för honom att det inte fanns en enda haj där! Han vill åka direkt när han insåg det. När man är 5 år så är hajar bland det mest spännande som finns.

Vi for hemåt till campingen och efter inköp av mer proviant så vart det återigen en underbar middag med grillat kött, bakad potatis & massa gott till. Barnen somnade tidigt så vi vuxna satt och pratade om allt möjligt underligt vi varit med om innan alla vart trötta och bädden ropade.

Söndaxmorgon väcktes vi av att regnet smattrade mot taket på husvagnen och bara låg & myste en stund alla 4. Regn mot husvagnstak är bland de mysigaste ljuden som finns när man campar men INTE när man tänkt att packa ihop för hemfärd samma dag. Då inser man snabbt att detta kommer att bli en geggig avslutning på resan! Nåväl, efter frukost och nedtagning av tält så stuvas allt in i husvagnen och man undrar lätt hur 17 det får plats därinne och ändå finns där plats att sitta om man skulle vilja det!?!

Vi checkar ut och far in till stan för att se fästningen.
Efter en kort överläggning så är vi överrens om att "äventyrsturen" verkar vara perfekt för oss. Om ni någon gång funderat på att gå/springa i de trånga utrymmena som man passerar under turens gång så kan jag bara säga att gör det aldrig med en skotträdd treåring hängandes runt halsen. Hon var inte så lätt längre vår minsta ädelsten upptäckte jag!
Vi turades om att bära henne och efter nästan en och en halv timme så var turen klar och vi var mer än nöjda över vad vi fått vara med om. 5 åringen var/är helt fascinerad av att ha sett en RIKTIG fästning och längtade hem till sin riddarborg som väntade hemma på hans hylla!

Vi säger hejdå till våra kompisar som bor 30 mil från oss och vi far åt varsitt håll med våra snygga ekipage efter att ha bestämt att vi ska kolla efter nya roliga utflyktsmål som ligger ungefär mittemellan oss geografiskt sett så vi snart kan träffas igen & göra en ny helgresa tillsammans.

På väg hem till Småland så stannar vi till i Hjo och äter den bästa pizzan jag nånsin smakat på Pizzeria "For Hjo" som ligger mitt i Hjo. *rekommenderas varmt*
VI kommer hem runt Bolibompatid & det vanliga urpackningsracet startar! Tvättmaskinen går snart varm och fortare än vi hinner fatta att vi är hemma igen så är allting på plats och tältet upphängt på tork.
Nu ser vi fram emot nästa tripp.....

Kram från campingälskaren
//Tinna

   Hjärnskakning, del 2...

Idag, tisdag var det ju tänkt att jag skulle jobba igen då, men det vart inget med det :( Började må dåligt på förmiddagen & kände mig "full" när jag skulle röra mig. Vinglade till när jag skulle gå & började se dåligt igen, allting vart lite suddigt & jag kunde inte fokusera när jag skulle titta på avstånd på saker & ting. *otäckt* Blev ganska rejält rädd så jag ringde vårdcentralen & pratade med en sköterska. Hon konsulterade en läkare & de kom fram till att jag borde åka in till akuten på en gång. *ännu mer orolig* Fixade barnvakt, ringde hem sambon & drog till akuten vid 12. 5 (FEM!?!) timmar senare släppte de ut oss och hade då kollat mina ögon samt gjort en CT röntgen på min hjärna och som läkaren sa så hittade de ingenting konstigt på bilderna, varken blödningar eller skador på skallbenet. Sambon var ju snabb, som vanligt, och kontrade med att -"ingen hjärna heller?" varpå läkaren i hastigheten svarade -"Nej..." men sen insåg vad hon svarat på och log! Åkte direkt från sjukhuset till McD så jag ÄNTLIGEN fick de strips & min kaffe som jag tjatat om de senaste 3 timmarna! *gott* Åkte sen & hämtade barnen och for hem. Jag la mig direkt och somnade som en gris, helt utmattad av dagens händelse. Vaknade vid 23-tiden & upptäckte att sambon (och barnen??) städat hela övervåningen!*glad* Tog ett bad & unnade mig en titt i nya H&M katalogen. Det kan bli dyrt insåg jag snabbt. Må mycket bättre nu och känner mig framförallt lugnad av att veta att allt är som det ska så jag hoppas att det blir jobb imorgon. Annars missar jag ju vår onsdaxfika & så kan vi ju inte ha det!

Nu ska jag försöka få klart inlägget om helgens resa med bilder & allt - vi får se hur det kommer att sluta!

Kram
//Tinna

   Hjärnskakning :(

Det vart en kort arbetsdag idag.... jag lyckades dra huvudet i en järnbalk med sån kraft att jag fick en ordentlig hjärnskakning & fick åka hem. *aj, aj, aj oooooont*
Sambon hämtade mig eftersom jag inte klarade av att köra bilen själv :(

Efter samtal med akuten så är jag nu ordinerad att vila, vila & vila lite till. Vart nog mest rädd & chockad när det hände - började skaka i hela kroppen & fick frossa, men det är mycket bättre redan. Mår inte illa längre & fåglarna har slutat flyga i cirklar runt mitt huvud! *ler* Dessutom ser jag ordentligt igen - det mesta vart rejält suddigt i en halvtimme efter olyckan.

Men som sagt; nu ska jag vila & ta det extremt lugnt resten av kvällen så det får bli en senare fråga när bilderna från helgen kommer upp här.

Planerar att jobba som vanligt imorgon, om inte läget skulle förvärras under kvällen vill säga. Misstänker att mina kära kollegor ordnat fram en hjälm åt sin klumpiga jobbarkompis imorgon!

Ha en go kväll så hör jag av mig mer imorgon igen!

Kram
//Tinna

   Hemma igen!

Efter en kanonhelg på resande fot så är vi hemma i vardagen igen. Tvättberget är snart klart & ordningen återställd i hemmet!
Eftersom sambon jobbar nu & jag inte lyckats klura ut hur man för över bilderna till datorn så får ni vänta lite på dem. Ska försöka få klart det så snart som möjligt så ni oxå får njuta av lite fina bilder från vår minisemester.

Denna veckan jobbar jag em skiftet så 15-23.30 är jag på jobbet. Återkommer med en helguppdatering efter jobbet inatt!

Ha det bäst.... det har iaf jag!

Kram
//Tinna

   Äntligen klar!

Nu är allt äntligen fixat, bra jobbat av mig, eller hur!!!
Knattarna sover sött i sina sängar efter ett antal godnattsagor av stressad mamma!
Matlådan vart klar på 2 sekunder - i ett lite mer organiserat tillstånd så har jag fyllt på med en massa goa matlådor i frysen. Tack till mig från mig för det! Skönt en dag som denna! :o)
All packning som går att packa idag står prydligt innanför ytterdörren, inklusive ett antal kassar med kläder till kompisarnas lille ädelsten. (Ja; jag har rensat ut för små kläder i arvingarnas garderober idag oxå! Flitig som en myra när jag sätter den sidan till!)
Men vad med grejjor man måste ha med sig när man ska resa iväg med små människor, det ser ut som om vi har tänkt att vara borta i flera veckor med tanke på hur hallen ser ut nu! Nu har jag ju i jämlikhetens namn lämnat en del packningsbestyr åt min "bättre hälft" oxå så han inte blir helt sysslolös i morgon när jag jobbar! All mat som ska med får han packa & sen får man ju inte glömma att en av mina berömda listor ligger på köksbordet så han inte glömmer resten! Dessutom får han ju det stora nöjet att packa in rubbet i vagnen & bilen samt se till att de små inte river stället under tiden! *hehe, "någon" kommer att få slita imorgon!
Han har ju "ledig fredag" från jobbet ( inträffar en gång per månad) så han har ju gott om tid, eller nåt!!!

Nu är det bara ett par små saker kvar på min agenda för denna dag; nämligen ett varmt skönt bad, ett bloss på altanen & en stund framför tv:n.
Önskar mig en snygg massör som tar hand om min rygg oxå, men man kan inte få allt så.....

Återkommer efter helgen igen & babblar vidare om stort & smått från mitt lilla hörn av vår värld!

Ha nu en underbar helg & var rädda om er!
Kram
//Tinna

   Man ska ha husvagn.....*sjunger*


Imorgon är det så dax för årets första tur med vagnen & de små ädelstenarna är hur förväntansfulla som helst!
Pga jobb, jobb & mera jobb så har vi ingen gemensam semester i år jag & sambon. Vi jobbar dessutom motsatta skift på samma företag så vi har inte så mycket tid (typ ingen alls) att packa etc tillsammans under veckan som gått. Vilket verkar ha inneburit att jag skulle packa rubbet ikväll!! *bra planerat av mig, eller hur!* Som vanligt så har de små dessutom upptäckt att mamma är "lite" upptagen med att förbereda inför morgondagen så de är mer i farten än vanligt!
Resmålet är ännu lite oklart men fäderna i respektive familj har tydligen haft tfn konferens om det tidigare idag så resplanen är säkert redan klar. Det brukar bli bra när de ordnar nåt så jag är inte orolig...ännu! *ler*
Vår kära husvagn är av märket Willerby Dandy årsmodell -65. (en fin årgång om jag får säga det själv!) Tanken är att vi ska byta till en nyare (gärna en Wilk 560 DM årsmodell -04...*drömma ÄR gratis!*) så snart undertecknad fått fast jobb & har normal semester igen! Innan dess så känns det ganska meningslöst att lägga så mycket pengar på något som vi bara kan utnyttja en helg då & då.
Nu måste jag återgå till tvättmaskin & tumlare, kvällsmat & nattning av de underbara ädelstenarna & senare så kanske jag tittar tillbax hit igen när packningen står klar innanför dörren & matlådan inför morgondagen är fixad!

Kram så länge....
// Tinna

- Så här ser det ut när vi lever "Taikonliv" -

   TACK mellansnyggsyster...

.... för att du hjälpte mig att starta denna blogg! Love U :o)

RSS 2.0