Helgens resa!

Jag har ju tidigare lovat att lägga upp lite bilder från helgen så här kommer de samt en liten "story" om vad vi gjorde!

I fredax packade vi klart det sista & drog från stan runt 16-tiden. Målet med resan var Karlsborgs camping där vårt resesällskap väntade på oss. Vi anlände ett regnigt Karlsborg frampå kvällen, men så fort det vart uppehåll så riggade vi upp vårt lilla "hus".
Campingen är ganska liten, men mysig och det var väldigt fräscht vad gäller våtutrymmen etc. Enda minuset är nog att platserna är extremt små & det kändes som att man slog upp förtältet i grannens husvagn ungefär!
(Större platser skulle ordnas inför nästa säsong, sa vår grannen hemmavid som varit där dagarna före oss.)

På kvällen grillade vi & efter en underbar middag så nattades ädelstenarna (alldeles för sent!) och sen satt vi vuxna och pratade i  förtältet ett par timmar. *mysigt*

Lördagen bjöd på strålande solsken så efter en smarrig frukost drog vi iväg mot vårt första stopp utmed Göta Kanal; Forsvik. Jag har varit här tidigare vid ett tillfälle och det var kul att återse samhället. Här finns ju den äldsta av kanalens slussar så givetvis stannade vi & fotade samt kikade på när båten "JUNO" slussades vidare. Barnen vart helt fascinerade & ville åka  med båten när den fortsatte, men det får vi ta på en senare semestertripp!

-3 fjärdedelar av familjen mitt i slussen i Forsvik!-
                                - 3 fjärdedelar av familjen på Forsviks sluss-


När vi sett oss mätta på Forsvik så drog vi vidare längs kanalen upp till Tåtorp som visade sig vara en liten by intill slussen där man själv fick vara med och öppna slussarna när båtarna skulle igenom, någon som de små i familjen uppskattade enormt. De var med & sprang med runt runt och kämpade när slussdörrarna skulle öppnas & var jättemalliga över att få hjälpa de stora  med detta. Vi passade på att käka medhavd mellis (vattenmelon) intill kanalen i solskenet.

På väg tillbax till bilarna så slank vi in på ett underbart café & käkade lunch. Tåtorps trädgårdscafé visade sig vara ett av de mysigaste ställena jag sett på länge. Man kan läsa mer om det på www.tatorp.se
Familjens son skulle ta lite nya bilder till cafeéts hemsida & frågade om det var ok att han fotade barnen när de satt & fikade. Vi sa alla ok till det så vem vet; snart kanske de tre små liven är med på hemsidan! 
Vi käkade mackor och drack kaffe i cafeéts mysiga trädgård & priserna var absolut överkomliga; 40:- för en smörgås stor som en lunch med massor av grönsaker & melon, 20:- för en kaffe & 15:- för en läsk.
Allting på cafeét är ekologiskt & för mig som älskar den gamla stilen på heminredning så fick min ögon mycket godis att titta på.*inspirerad!*
 Jag rekommenderar verkligen ett stopp i Tåtorp, speciellt om ni har barn med er på resan. Ett kanonställe, med andra ord!

Vi for vidare på slingriga vägar upp till Norrkvarn & vid det här laget var barnen inte ett dugg intresserade av att titta på båtar i kanalen för här finns något mycket roligare; nämligen en alldeles egen Göta Kanal i barnformat. Att man dessutom fick springa omkring i vattnet & plaska så mycket man orkade gjorde ju inte saken sämre om man säger så! Knattarna bara älskade stället & vi föräldrar kunde sitta och koppla av vid något av alla borden som fanns bland vattenkanalerna. Perfekt ställe att sitta & käka medhavd picnic mat på!

                    - Sonen och en nyfunnen kompis leker med båtar i den lilla kanalen-




- Naturligvis hittade vi Vättern oxå fast här hade sjön fått ett sjöodjur i mitten.
Eller som vår käre vän P. sa: - "På andra sidan sjöodjuret sitter en skylt med texten "Tinna badar!!"
Underbara vänner man har!-






Uppe på en höjd hade de dessutom några stora konstgjorda "trollstubbar" som efter en närmare titt visade sig vara små övernattningshus som man tydligen kan boka och bo över i.
*måste verkligen kolla upp det lite mer med turistbyrån!*
Barnen ville naturligvis utforska stubbarna och var ordentligt imponerade av att man faktiskt kunde sova över inuti dem! Kul idé!
         
                 -Ädelstenarna utforskar en av de båda trollstubbarna -

Vårt sista stopp på denna daxutflykt blev Hajstorp & sonen kunde inte dölja sin besvikelse när det gick upp för honom att det inte fanns en enda haj där! Han vill åka direkt när han insåg det. När man är 5 år så är hajar bland det mest spännande som finns.

Vi for hemåt till campingen och efter inköp av mer proviant så vart det återigen en underbar middag med grillat kött, bakad potatis & massa gott till. Barnen somnade tidigt så vi vuxna satt och pratade om allt möjligt underligt vi varit med om innan alla vart trötta och bädden ropade.

Söndaxmorgon väcktes vi av att regnet smattrade mot taket på husvagnen och bara låg & myste en stund alla 4. Regn mot husvagnstak är bland de mysigaste ljuden som finns när man campar men INTE när man tänkt att packa ihop för hemfärd samma dag. Då inser man snabbt att detta kommer att bli en geggig avslutning på resan! Nåväl, efter frukost och nedtagning av tält så stuvas allt in i husvagnen och man undrar lätt hur 17 det får plats därinne och ändå finns där plats att sitta om man skulle vilja det!?!

Vi checkar ut och far in till stan för att se fästningen.
Efter en kort överläggning så är vi överrens om att "äventyrsturen" verkar vara perfekt för oss. Om ni någon gång funderat på att gå/springa i de trånga utrymmena som man passerar under turens gång så kan jag bara säga att gör det aldrig med en skotträdd treåring hängandes runt halsen. Hon var inte så lätt längre vår minsta ädelsten upptäckte jag!
Vi turades om att bära henne och efter nästan en och en halv timme så var turen klar och vi var mer än nöjda över vad vi fått vara med om. 5 åringen var/är helt fascinerad av att ha sett en RIKTIG fästning och längtade hem till sin riddarborg som väntade hemma på hans hylla!

Vi säger hejdå till våra kompisar som bor 30 mil från oss och vi far åt varsitt håll med våra snygga ekipage efter att ha bestämt att vi ska kolla efter nya roliga utflyktsmål som ligger ungefär mittemellan oss geografiskt sett så vi snart kan träffas igen & göra en ny helgresa tillsammans.

På väg hem till Småland så stannar vi till i Hjo och äter den bästa pizzan jag nånsin smakat på Pizzeria "For Hjo" som ligger mitt i Hjo. *rekommenderas varmt*
VI kommer hem runt Bolibompatid & det vanliga urpackningsracet startar! Tvättmaskinen går snart varm och fortare än vi hinner fatta att vi är hemma igen så är allting på plats och tältet upphängt på tork.
Nu ser vi fram emot nästa tripp.....

Kram från campingälskaren
//Tinna

Kommentarer
Postat av: Linda

Bra gjort syster =) Ni verkar haft en toppenhelg!

2008-07-23 @ 14:29:44
URL: http://paivys.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0