Biodax!

Tidigare i kväll så var jag & samboälsklingen på bio och efterföljande restaurangbesök ihop med 2 av våra vänner.
Vi såg film nr 2 i Stieg Larssons trilogi "Flickan som lekte med elden". Jag hade skyhöga förväntningar på den eftersom alla som pratat om den sagt att den var mycket bättre än 1:an. Jag tyckte den var sämre....*trist*
Den innehöll, enligt mig, för mycket scener som inte alls förde handlingen framåt & en stor del av "utredningen" som pågår genom filmen som en röd tråd tappas bort nånstans mitt i & det blev bara segt... så jag ger den 5 poäng av 10.
Medel, alltså!

Den mongoliska buffén som vi senare avnjöt på Restaurang Soya var en fullpoängare & vi lämnade stan mätta & goa runt 8 tiden ikväll. Vi kom hem till 2 knattar som just höll på att nattas av sin moffa & hans sambo och det lästes godnattsaga så ingen av dem märkte ens att vi klev in genom dörren! TACK SNÄLLA för att ni var så goa & passade det bästa vi har när vi var iväg idag! Det får ni GÄRNA göra om!

Imorgon väntar ännu en bioupplevelse dock utan sambon, men istället med en tjejkompis & vi ska se vår gemensamma idol Michael Jackson i filmen "This is it". Det kommer att bli en höjdare, om inte annat så blir det en musikupplevelse av klass. *längtar* Funderar starkt på att köpa dubbelcd:n som släppts i samband med fimpremiären oxå...får se 2morrow hur det blir med det. 179:- kostade den iaf.

På onsdag ska jag & samma tjejkompis gå & se en musical om ovan nämnde Jacksons liv & få höra mycket av hans & Jackson five´s musik framföras live på stans största konsertscen - kommer även det att bli en fantastisk upplevelse gissar jag.

Resten av veckan ska ägnas åt att baka, baka, baka & baka lite till eftersom litens första kalas blir på lördag. Kalas nummer 2 blir på söndag & sen fyller hon år den 11:e & firas av familjen då, sen väntar barnkalas för kompisar nästkommande lördag! *pust*

Nu ska jag kolla in IKEA´s sida en stund till. Letar möbler till vardaxrummet som ska göras om. *thanx sis, för att du tvingar in mig i "home makeover träsket* du inspirerar mig till en massa dumheter via din blogg!!! *skratt*
Kan tänka mig följande förvaring i brunsvart:


En sån här under tv:n borde räcka till för att gömma alla fula dvd & cd-pelare, stereo & alla filmväskor m dvd filmer. Ja, allt sån´t där man bara har men inte ska ha framme för det blir så rörigt i rummet då...ja, ni fattar!




Sen skulle det kunna funka med 2 såna här för att förvara alla böcker i, men framförallt för att kunna ha alla sällskapsspel förvarade på ett snyggt sätt så att vi får lite ordning & reda på dem.
(och kan flascha de coola Disneyversionerna av TP & monopol utan att de blir dammiga!)

Sofforna får hänga med ett tag till, det finns ett par tv-timmar kvar i dem & de är bara sååååå jäkla sköna att ligga & se på tv i så dem byter vi nog inte ännu på ett tag även om de börjar bli lite slitna på sina ställen. Men det är ju då de brukar vara som bäst!

Annars händer det inte så himla mycket på shoppingfronten (tyvärr!!!) eftersom det sedan länge är klart med alla presenterna till litens födelsedag, båda barnens paketkalendrar & stors födelsedag.
Julklapparna är ju även de i stort sett klara. Det enda som måste fixas är julkorten & ett gäng almanackor av olika slag som ska beställas plus ett par presentkort som ska köpas i julklapp, men dem ordnar vi närmre jul av förklarliga skäl; de gäller ju ett år från inköpstillfället så....

Nu är det dax för lite soffhäng ihop med samboälsklingen & planera för morgondagens shoppingtur!
Kram & godnatt på er allihop halloween firare därute!
//Tinna


   ...vi har kommit in i ett stim som aldrig verkar ta slut!!!

Dagen idag blev vi ännu flera medlemmar i familjen fisk som tagit över vår fritid; ingen i familjen har nog nånsin suttit stilla så mycket som de sista dagarna. ALLA i familjen är verkligen helt inne i det här med vad alla våra fiskar tar för sig om dagarna! Kul att ha hittat en grej som vi alla fyra roas av.

Dagens inköp på Djurmagazinet vart en liten "murgrönsliknande" växt att ha framför det lilla " templet" som står mitt i akvariet. Vart perfekt. Bilder kommer en annan gång!

Sen inhandlades det 2 stycken nya medlemmar till familjen fisk så då vart de 24 stycken totalt.....TRODDE VI!
Det visade sig att det fanns ett yngel nummer 19 (Belle) så nu bor följande invånare i akvariet:
2 vuxna svärdfiskar - Ariel & Prins Erik
1 orange väderål     - Ellie
1 praktbotia            - Tingeling
19 svärdfiskbebisar - Adella, Aquata, Arista, Attina, Andrina, Melody, Morgana, Ursula, Nemo, Askungen, Toker, Kloker, Butter, Blyger, Glader, Prosit, Trötter, Snövit & Belle! *puh* 

.... och dagens 2 nykomlingar som ser ut så här:


En mörk sugfisk som döpts till Puff.......



...och en albino sugfisk som döptes till Piff, naturligtvis!
Så nu ser man följande på insidan av akvarierutan hela tiden:

*pussmun!*

Fler inlägg att skriva så jag återkommer strax!
Puss & Kram!
//Tinna


   ...ännu mer (ofrivillig!) tillökning!

Idag utökades familjen fisk på ett högst oväntat sätt. Det visade sig att lilla svärdbäraren Ariel som vi köpte i onsdax var "rätt mycket" gravid!
Idag upptäckte sonen att det simmade  omkring 18 små minisvärdbärare i akvariet så nu vart det plötsligt bråttom att vidta vissa åtgärder!
Samboälsklingen fick i uppdrag att ordna en barnkammare åt dem & svängde snabbt in på Djurmagazinet i stan & fixade ett sånt där "miniakvarium" som flyter i det stora. *smidigt!*
Sen var det "bara" att håva in alla bebisarna innan praktbotian fick korn på dem och riskerade att äta upp dem. Efter en viss bebisjakt så hamnade alla 18 till slut i tryggheten i sitt alldeles egna rum i akvariet. Så nu är allt frid & fröjd igen!

Knattarna har självklart döpt alla bebisarna oxå och de heter följande:
Adella, Aquata, Arista, Attina, Andrina, Melody, Morgana, Ursula (namn från "Den lilla sjöjungfrun filmerna!)
Nemo, Askungen, Toker, Kloker, Butter, Blyger, Glader, Prosit, Trötter, Snövit!

Sambon tog en massa fina bilder på dem med flashiga kameran så när han lagt in bilderna i min dator så ska jag se till att de hamnar här!

Nu är det slut på veckan det är dax för fredaxmyyyyyys! *sjunger*
Bubbelbad, levande ljus & iskalla öl är en himmelsk kombination en fredaxkväll :)

///Tinna


   Nu har vi fått tillökning i familjen!

Idag flyttade följande små invånare in i knattarnas alldeles egna akvarie:

Praktbotian "Tingeling"



Väderålen "Ellie"


....och svärbärarna "Ariel & Erik"


Man kan nästan ana Disneytemat i namnen, vad skulle de annars döpts efter när de bor i den här familjen?!?!

Dax att dra till jobbet....
//Tinna


   TIIIIIINA!!! *ropar!*

Miniserien som vi pratade om heter "A year in the life" & visades på tv första gången 1986!

See ya 2morrow @ work!

Kram & godnatt :)
//Tinna

   FYND!!!

Kom inte och säg annat än att de är snygga! Så snart kommer sonen att ha följande höstkängor på fötterna:


     
Vilken färg det blev??? För 75:- per par så kostade jag på honom ett par i varje färg!

Fikadax!
//Tinna


   Plötsligt händer det...

...jag uppdaterar min blogg! *ler*

Tänkte bara låta er ta del av vad vi var & kollade på igår; nämligen föreställningen "Walking with dinosaurs" som vi såg på Scandinavium.

Lite bilder kommer här:







Ungarna bara älskade det & liten är fortfarande helt säker på att de "små" dinosarna var riktiga eftersom  man kunde se dem äta flera gånger! Det är ingen idé att försöka övertyga henne om något annat - hon är helt säker på att det är hon som har rätt!

Föreställningen höll på i ca. 2 timmar inklusive en paus på runt 20 minuter & våra biljetter kostade 500:- styck, och det var såååå värt det!

Hade gärna åkt till Stockholm till helgen för att se det igen, men tyvärr finns det inte tid till det.
Alla ni som missade tillfället att se detta i Göteborg; åk till Stockholm nu till helgen & kika på föreställningen i Globen.

TIll Pia, Dennis & alla andra som jag känner som har biljetter bokade till denna fantastiska föreställningen kan jag bara säga; ni har en oförglömlig upplevelse framför er!

Dax att fixa lunch till 2 små dinoälskare, sen väntar ännu en rolig em på jobbet!

Over ´n out!
//Tinna

RSS 2.0