38 dgr kvar....

Nu är det mycket som fallit på plats & listan över att-göra-saker blir mindre & mindre för varje dag som går vilket känns jätteskönt.

Festen är helt slutplanerad & vi har haft ett möte med ansvariga på herrgården där det mesta spikades:
3 rätters menyn till våra middagsgäster är helt klart nu, måste bara skriva ner på en minneslapp till serveringspersonalen vem som är allergisk mot vad.
All dryck är spikad så nu slipper vi tänka på det.
Efter middag, tårta, kaffe & avec så kommer en bar att öppnas där alla själva kan köpa det de vill.

Vi kikade in i "barnens lekrum" & det var bättre än vi hoppats på; rummet där barnen ska vara & leka, pyssla, kolla på film & hoppa omkring är ett ganska stort men väldigt mysigt rum som var möblerat med diverse urtjusiga möbler från flydda dar! (Ser för mig själv hur alla ungarna hoppar omkring i rokokomöblerna!) Känns skönt att barnens rum ligger på samma våning där resten av oss kommer att vara. Där kommer de ha det supermysigt med sin "barnvakt" när de tröttnar på att hänga bland oss vuxna & de kommer att ha massor av saker de kan ägna sig åt om de mot förmodan skulle få tråkigt.Vi har gått igenom körschemat så alla vet när vi måste ta en break så att serveringspersonalen kan få möjlighet att duka av & duka nytt i matsalen etc. Resten av detaljerna i körschemat tar värdparet hand om ihop med de ansvariga på herrgården. Så det kan vi släppa taget om helt nu - proffsen tar hand om det så allt kommer att bli mer än perfekt! *känn ansvaret nu "Schnuppi"!!!*

Ringen är klar & ska hämtas denna vecka

Alla blommor är beställda även de som ska vara på tårtorna

Tårtorna är beställda & kontakt är knuten mellan tårtleverantör & florist

I stort sett all musik vi vill ha i kyrkan är klar, ska bara kolla med organisten så att han kan spela det stycke vi vill ha som "ingångsmarsch", inte ett av de 5 vanligaste önskemusikstyckena gissar jag!

Våra långväga gästers övernattning är fixat, antingen hemma hos oss, på vandrarhemmet vid herrgården eller hemma hos bekanta i stan. Känns bra att alla våra långväga gäster har boendet ordnat nära oss.

Våra "ganska originella" placeringskort är levererade & ska bara vikas & fyllas!

Såpbubblorna står uppradade här hemma & väntar på att bli utdelade vid kyrkan till våra gäster; 72 små söta flaskor! *gulligt!*

Bortsett från 8 godispåsar så är allt klart till barnens överraskningspåsar som de ska på efter middagen. Vad de innehåller kan jag nte avslöja eftersom det ännu är hemligt!

Alla bordsdekorationer är spikade & kommer att fixas av de som dukar vårt middagsbord dagen innan festen.

Tårtdekorationen står hemma hos en vän som hämtat den i butiken i Västerås, den levereras till oss dagen innan festen.

En första layout på festprogrammet är klar, ska bara maila alla gästpresentationerna & lite annan info till syster så kan hon färdigställa det. Monterar dem gör vi sista helgen innan bröllopet. Designen på dem kommer att bli skitbra!

Vi har klart något gammalt, något nytt, något lånat...men ännu inget blått!

Hotellet dit vi ska efter festen är bokat & fortfarande är det INGEN som vet vart vi ska!

Transport & chaufför är ordnat för hela dagen - även transport från festen till det hemliga hotellet är fixatFotograf
är bokadBrudens hår, smink kommer att fixas av ett par goa vänner som gett det i present

Brudens naglar ska fixas på en salong i stan - present från 2 vänner på jobbetKvar på att-göra-listan finns:
Kläder till blivande maken & sonen
Något blått till bruden!
Skor till alla utom bruden
Halsband till bruden
Korg till brudnäbbens blommor
Vigselprogram
Samtal med prästen
Prata med solisten som ska sjunga i kyrkan om vilka sånger vi önskar


Nu är det vila som gäller så jag blir frisk någon gång, förkylningen har verkligen slagit sina klor i mig.
//Tinna

   Liten update i bröllopsträsket!

Idag har vi varit hos "Årstid" på A6 & fikat litegrann! JA, vi pratade blommor oxå naturligtvis! Det hela slutade med att vi bestämde oss för att alla våra blommor till bröllopet ska fixas av gulliga Elin som gav oss massor av tips & ideér & jag upptäckte att hon prickade in det vi pratat om i planeringsstadiet utan att vi nämnt det till henne! *proffsigt!*
Så nu är det bara ett par småsaker att fixa sen är allt "vårt" jobb rörande tårtorna & blommorna klart;
*   fixa en liten korg till Sannas blommor...
*   Ringa THerese på La Gott & bekräfta var vi beställt blommorna så hon kan kontakta dem för leverans av de blommor hon kommer att behöva till tårtorna...
*   måndagen innan dagen B ska jag leverera alla lönnlöv som Therese behöver till dekorationen av stativet...
*   ...vid samma tillfälle ska tårtorna betalas & för den nyfikne kan jag avslöja att de kostar mer än ringen men mindre än blommorna!!!
*   Blommorna ska betalas när de hämtas & det kommer troligtvis att skötas av vår gullige toastmaster

Brudbuketten kommer att vara en specialdesignad, droppformad, handbunden skapelse som kommer att bestå av bl.a. cirkusrosor, ljusröda germini, murgröna, rönnbär & en del annat fint!

Buketten kommer alltså att få ungefär samma färg som denna, dock inte samma form & design!Brudgum & best man kommer att bära varsin coursage & tärnorna kommer att bära sina blommor på ett väldigt originellt sätt! *hemligt ännu så länge...*
Brudnäbben fick välja själv & hon är helt inne på att ha sina blommor i en liten korg för då kan hon gömma godis i den oxå så en korg ska fixas för leverans till Elin & sen fixar hon blommorna till den.

Vacker coursage blomma

Känns lite speciellt att inte ha en aning om hur blommorna kommer att se ut & inte kunna se dem förrän de hämtats på bröllopsdagen & då är det så dax att ångra sig!!! Men jag är lugn, jag menar hur illa kan det bli - det är ju "bara" lite blommor det handlar om! Skämt åsido, jag har fullt förtroende att Elin & tjejerna på Årstid kommer att fixa till världshistoriens vackraste bukett till vårt bröllop.
*magkänslan SKA man lita på!*

Jag har även shoppat skorna jag tänker gifta mig i idag! Skitbilligt vart det oxå.
Skorna hade kostat 299:- men var satta på skorean för 99:- MEN; eftersom det var på Skopunkten jag hittade dem & även köpte ett par skor till Sanna så fick jag halva priset på det billigaste paret - jag betalade alltså hela 49:50 för dem!
När jag sedan visade mitt kort som jag samlar "poäng" på så visade det sig att jag hade fått 25:- i extra rabatt vilket innebär att i slutändan så kostade skorna faktiskt ynka 24.50:- !!! Slå det den som kan!

Hur de ser ut??? Jag säger som bröderna Herrey´s sjöng på 80-talet:
-"Diggilo diggiley, alla tittar på mig när jag går i mina gyllne skoooooor...."

 

Hindersprövningen är klar; idag kom de papper vi behöver gällande det. Nu väntar vi bara på svar angående familjens nya efternamn, David ska ringa dem imorgon om det.

Nästa vecka ska vi ha möte med killarna på herrården & spika menyn & lite praktiska prylar gällande middagen/festen! Jag ska även göra min omtalade tatuering nästa vecka & bilder hamnar givetvis här så fort den är läkt så man kan se vad det står på min rygg!

 

Nu är det dax att förbereda för morgondagen så jag avslutar med följande citat:

~Amor Vincit Omnia ~

//Tinna

 

 


   Sagan om ringen, tårtan & blommorna!

Dagen idag har vi ägnat åt en massa bröllopsfixande, jag & samboälsklingen. Efter att jag lämnat av båda barnen på sina fritids så for jag hem & öppnade den kära lådan med alla bröllopssaker. Av olika skäl står den stängd mellan bröllopsfixardagarna annars skulle jag sitta & glo i den mest för jämnan, och oavsett hur kul det är att planera inför bröllopet så finns det ett liv utanför lådan oxå!

Sagt& gjort; alla papper som rör inköp av ring, blommor & tårta plockades ur & vi for till stan. Helt planlöst går vi omkring & pratar & fastnar utanför ett skyltfönster till en av stans alla guldsmedsbutiker & båda kände bara att "här går vi in"! Vi togs emot av en dam som mer än gärna visade oss alla ringar de hade och vi provade & provade & vände & vred på dem. Och plötsligt så ligger den bara där; "vår" ring!
Den är allt annat än vanlig, inte ett skit i närheten av vad vi pratat om tidigare & inte alls i närheten av det pris vi pratat om & budgeterat för, men ibland ska man bara gå på magkänslan & det gjorde vi så nu är den beställd & handpenningen är betald. Om ca 14 dagar så ska vi hämta den. Gravyren som ska skrivas in i den är samma text som Micke ska tatuera in på min rygg innan bröllopet!
Ringen är i rött guld & det sitter 2 ädelstenar i den; en för Simon & en för Sanna! Mer än så säger jag inte, ni kommer att få se bilder på den efter bröllopet!
Hur gick det då med tårtan undrar säkert vän av ordning! Jodå, den är beställd nu, eller rättare sagt DE är beställda ska man väl säga eftersom det rör sig om totalt 6 stycken som alla kommer att se olika ut men smaka likadant! Barnens tårta kommer att serveras lite mer speciellt än de vuxnas, allt för att det ska bli så bra som möjligt för våra yngsta gäster.
Eftersom ni alla vet att jag är grymt svag för choklad så är det ju inte så himla svårt att räkna ut vad tårtan kommer att bestå av till 50%, eller hur? Däremot är det kanske inte så självklart vilken smak David föredrar så de andra 50% av tårtan kanske blir lite svårare att gissa sig till!
Jaja, ni som kommer på festen kommer inte bara att få se en fantastiskt vacker tårtsamling serverade på ett annorlunda sätt, ni kommer även att få smaka på detta underbara bakverk.Tydligen ingår det fika när man ska bröllopshoppa för hos La Gott, som är de som ska göra våra tårtor, så blev vi bortskämda med både kaffe, te , moussebakelse & glass! *nice!*
När vi sen åkte till floristen för att beställa blommorna så varvi tvungna att boka en tid & bortsett från att hon blev VÄLDIGT förvånad över det faktum att David ska vara med då så undrade hon bara vad vi ville ha för fika när vi kommer dit nästa vecka!?! Fika för att kolla på lite blommor??? Jaja, det kommer säkert att bli asbra med det oxå, känns som att allt bara faller på plats efter så många månaders planerande!

VI lyckades även få tag i perfekta presentpåsar som vi ska dekorera & sen ha till alla hemlisar som våra 8 yngsta deltagare ska få på festen; kommer att bli perfekt & ska bli jättekul att se deras miner när de får överraskningarna!!! Vi har även ordnat så att alla föräldrar på festen kan koppla av eftersom vi har anlitat en tjej som kommer att ta hand om de små under hela kvällen & se till att även de kommer att få en toppenfest!

Under dagen imorgon kommer vi förhoppningsvis att få reda på om vårt nya efternamn kommer att godkännas så att vi så småningom kan byta till det alla 4. *spännande!*

Framåt ser planeringen ut enligt följande:
Nästa vecka - onsdag blir det möte med floristen & beställa alla blommorna
Lör/sön ska vi göra klart hela festprogrammet så att det bara är att skriva ut & montera sista helgen innan dagen B som i bröllop (vi kommer givetvis att ha hjälp av vårt underbara värdpar med detta!)
Veckan därefter blir det möte med herrgården för att gå igenom meny, dukning & hela körschemat som värdparet måste ha koll på under middagen/festen...

Sen är det bara resten kvar men vi har många duktiga vänner som hjälper oss med massor av praktiska detaljer så vi behöver inte dra det tunga lasset helt själva tack & lov!

Att vi mitt uppe i allt detta har börjat springa på husvisningar är ett kapitel för sig men det gör ju knappast att dygnet får fler timmar! Nu stänger jag bröllopslådan för denna gång & återkommer med mera pladder när vi har fått lite mer gjort i slutet av nästa vecka!

Kram & godnatt!!!
//Tinna

   Tatueringar är snyggt!

Dessutom är RÄTT tatuering på RÄTT ställe skitsexigt!

Mitt snygga ryggmotiv som ser ut så här...
...är "ditmålat" av bästa Micke på Rusty Irons i stan.

Nu har jag pratat med honom igen & i slutet av denna / början av nästa månad är det dax igen! Denna gång ska han få hugga lite mer nålar i svanken på mig! Där ska det stå samma text som i vigselringen & lite krusiduller före & efter texten. Kommer att bli skitbra, jag har allt förtroende i världen för att Micke även denna gång kommer att göra ett superbra jobb!

Vem han är som får sätta nålar i mig, trots att jag har hysterisk nålfobi kan man se här:
http://www.rustyirons.se/Personal/Micke.htm

Dax dra till underbara Giganten & ha roligt hela em/kvällen!
Kram
//Tinna   Mera tårtsnack!

Nu är en av punkterna på min "att-göra-lista" avklarad; jag har idag bokat in ett möte med Therese på http://www.lagott.se/

Vi ska prata bröllopstårtor & hon ville se en bild på vår "drömtårta" och gärna om vi kunde ta med lite färgprover på temafärgerna så hon kan se lite mer konkret vad vi vill ha. Och det kan vi ju; har ju en hel låda med inspiration inför bröllopet!

Spontant känns beslutet att välja LaGott som kanon; hon var inte bara skittrevlig  att prata med trots att jag ringde henne mitt i hennes pågående semester, de har dessutom ingen skillnad på priserna gällande tårtor - oavsett om det är en bröllopstårta eller en "vanlig" tårta man beställer.
"Vår" tårta kommer ju att kosta lite mer än standard men sen är det ju en outstanding tårta vi vill ha oxå!


För alla bloggläsare så kommer bilden på tårtan med stort T igen:Man kan inte se sig mätt på den, eller hur!!!


Bara 2 dagar kvar sen blir det en härlig semester med start på Ge-Kås nu på fredag! *nice!*
Dax för lunch, sen jobba em/kväll!
//Tinna

   Tårtan!

Kolla......

Vilken dröm; jag bara måste kolla vad det skulle kosta att ha en sån - den är ju alldeles, alldeles underbaaaar!!!
Annars rullar det på med planeringen som det ska. Namnbytet var ju inte fullt så enkelt att genomföra som vi först trodde men nu har vi fylt i & skickat in ännu en blankett så nu bör det funka lika smidigt som vi hoppas.
När det gäller blommor så har vi fått rekommendationer att vända oss till Blomsterlandet så dem ska vi hälsa på & prata blommor med ganska snart.
För den nyfikna så kan jag avslöja att färgerna i buketterna troligtvis kommer att bli dessa...

Har även köpt det som kommer att bli litens näbbklänning (har tre snarlika att välja mellan so far!) Måste bara ordna till en detalj på den jag väljer men det är snabbt ordnat!
Ringar har vi fortfarande inte bestämt design på, men vi har en ny idé som vi nog kommer att följa så det blir nog inte den "gamla, ärvda" som vi använder....
Skor till samtliga kommer att vara svarta, jag röstar fortfarande på att vi ska ha svarta converse på fötterna men alla andra verkar vara emot den idén. I wonder why???

Igår var sista O.S.A. dagen och alla våra gäster har tackat ja verkar det som -me like! Kul att alla kan komma, det betyder massor för oss att just de personerna är där just den dagen! Kul!

Tårtdekorationen är på G äntligen - den kommer att hämtas av en vän i Västerås för vidare transport hit i oktober. Vilket jobb för en sån "liten" detalj i sammanhanget! Tack för din hjälp där, underbara vän!

Närmst i planeringen med vårt underbara värdpar är att vi den 22/8 kommer att färdigställa alla festprogram så jag har en del shopping till de små gästerna att fixa! Det är smidigt gjort är jag ändå drar till Ullared snart!

Innan dess bör tårta, blommor & ringar vara beställda. Därefter koncentrerar jag mg på kläderna & alla de inköp som det kommer att kräva! Härlig tid framför mig - bara en massa "måste-shoppande"!!!

Nu slår jag igen bröllopslådan för denna gången!
Kraaaaamen
//Tinna

RSS 2.0