Sagan om ringen, tårtan & blommorna!

Dagen idag har vi ägnat åt en massa bröllopsfixande, jag & samboälsklingen. Efter att jag lämnat av båda barnen på sina fritids så for jag hem & öppnade den kära lådan med alla bröllopssaker. Av olika skäl står den stängd mellan bröllopsfixardagarna annars skulle jag sitta & glo i den mest för jämnan, och oavsett hur kul det är att planera inför bröllopet så finns det ett liv utanför lådan oxå!

Sagt& gjort; alla papper som rör inköp av ring, blommor & tårta plockades ur & vi for till stan. Helt planlöst går vi omkring & pratar & fastnar utanför ett skyltfönster till en av stans alla guldsmedsbutiker & båda kände bara att "här går vi in"! Vi togs emot av en dam som mer än gärna visade oss alla ringar de hade och vi provade & provade & vände & vred på dem. Och plötsligt så ligger den bara där; "vår" ring!
Den är allt annat än vanlig, inte ett skit i närheten av vad vi pratat om tidigare & inte alls i närheten av det pris vi pratat om & budgeterat för, men ibland ska man bara gå på magkänslan & det gjorde vi så nu är den beställd & handpenningen är betald. Om ca 14 dagar så ska vi hämta den. Gravyren som ska skrivas in i den är samma text som Micke ska tatuera in på min rygg innan bröllopet!
Ringen är i rött guld & det sitter 2 ädelstenar i den; en för Simon & en för Sanna! Mer än så säger jag inte, ni kommer att få se bilder på den efter bröllopet!




Hur gick det då med tårtan undrar säkert vän av ordning! Jodå, den är beställd nu, eller rättare sagt DE är beställda ska man väl säga eftersom det rör sig om totalt 6 stycken som alla kommer att se olika ut men smaka likadant! Barnens tårta kommer att serveras lite mer speciellt än de vuxnas, allt för att det ska bli så bra som möjligt för våra yngsta gäster.
Eftersom ni alla vet att jag är grymt svag för choklad så är det ju inte så himla svårt att räkna ut vad tårtan kommer att bestå av till 50%, eller hur? Däremot är det kanske inte så självklart vilken smak David föredrar så de andra 50% av tårtan kanske blir lite svårare att gissa sig till!
Jaja, ni som kommer på festen kommer inte bara att få se en fantastiskt vacker tårtsamling serverade på ett annorlunda sätt, ni kommer även att få smaka på detta underbara bakverk.



Tydligen ingår det fika när man ska bröllopshoppa för hos La Gott, som är de som ska göra våra tårtor, så blev vi bortskämda med både kaffe, te , moussebakelse & glass! *nice!*
När vi sen åkte till floristen för att beställa blommorna så varvi tvungna att boka en tid & bortsett från att hon blev VÄLDIGT förvånad över det faktum att David ska vara med då så undrade hon bara vad vi ville ha för fika när vi kommer dit nästa vecka!?! Fika för att kolla på lite blommor??? Jaja, det kommer säkert att bli asbra med det oxå, känns som att allt bara faller på plats efter så många månaders planerande!

VI lyckades även få tag i perfekta presentpåsar som vi ska dekorera & sen ha till alla hemlisar som våra 8 yngsta deltagare ska få på festen; kommer att bli perfekt & ska bli jättekul att se deras miner när de får överraskningarna!!! Vi har även ordnat så att alla föräldrar på festen kan koppla av eftersom vi har anlitat en tjej som kommer att ta hand om de små under hela kvällen & se till att även de kommer att få en toppenfest!

Under dagen imorgon kommer vi förhoppningsvis att få reda på om vårt nya efternamn kommer att godkännas så att vi så småningom kan byta till det alla 4. *spännande!*

Framåt ser planeringen ut enligt följande:
Nästa vecka - onsdag blir det möte med floristen & beställa alla blommorna
Lör/sön ska vi göra klart hela festprogrammet så att det bara är att skriva ut & montera sista helgen innan dagen B som i bröllop (vi kommer givetvis att ha hjälp av vårt underbara värdpar med detta!)
Veckan därefter blir det möte med herrgården för att gå igenom meny, dukning & hela körschemat som värdparet måste ha koll på under middagen/festen...

Sen är det bara resten kvar men vi har många duktiga vänner som hjälper oss med massor av praktiska detaljer så vi behöver inte dra det tunga lasset helt själva tack & lov!

Att vi mitt uppe i allt detta har börjat springa på husvisningar är ett kapitel för sig men det gör ju knappast att dygnet får fler timmar! Nu stänger jag bröllopslådan för denna gång & återkommer med mera pladder när vi har fått lite mer gjort i slutet av nästa vecka!

Kram & godnatt!!!
//Tinna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0